Орлово око

Орлово око

“Орлово око”, това го няма и в Швейцария!
Село Ягодина(1100 метра надморска височина) се намира в долина между два високи върха, които се издигат на 500 метра над селото. Връх Дурдага разделя Ягодина от Триград  и е силно залесен, от южната му страна расте известния Мурсалски чай. Връх Свети Илия е пълна противоположност на своя събрат със свойте каменисти скатове. Той е разположен от северната страна на селото и спира студения вятър, създавайки уникален климат за селото.
               Гледката която се открива от връх Свети Илия даде повод на предприемчиви хора от селото да построят метална площадка, която стърчи на 4 метра над Буйновско ждрело. Конструкцията е създадена с мисълта за безопастност на първо място. Туристите посещаващи обекта могат да се чувстват напълно спокойни и така да се насладят на тази приказка наречена Родопа планина. Натиснете върху заглавието за снимки!
               На запад гледката се простира чак до Рила и Пирин, ако пък се славите с добро зрение, на север погледът Ви може да стигне чак до Стара планина. Като погледнете надолу от рампата се открива Буйновско ждрело с криволичещия успоредно на реката път. Не е рядка гледка да видите прелитащ скален орел, а дивите кози са в кърпа вързани за вашия фотообектив.
              Къща Каменик се намира в края на селото и е идеална изходна точка за дневни преходи до Орлово Око. Разгледайте галерията със снимки и вижте сами за себе си още колко има да видите. Село Ягодина с нетърпение очаква да разкрие свойте дълго пазени тайни пред Вас. Заповядайте!